Couperose laserbehandeling

De couperose behandeling is de meest uitgevoerde vaatbehandeling die wij uitvoeren. Bij couperose spreken we over verwijde bloedvaatjes aan de oppervlakte van de huid. Wanneer deze vaatjes een netwerk vormen, dan spreken we van couperose.

De verwijde vaatjes zijn meestal rood van kleur, maar een paarse of blauwe kleur komt ook voor. Couperose is een onschuldige vaatafwijking die niet uit zichzelf verdwijnt. Gelukkig is couperose prima te behandelen met laser.

Pigmentvlekken laserbehandeling

Bij hyperpigmentatie is er sprake van een vermeerdering van pigment in de huid. De toename van pigment kan worden veroorzaakt door een toename van pigmentcellen en/of door een verhoogde productie van pigment. Hyperpigmentatie kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn maar ook pas later ontstaan. Het kenmerkt zich als een klein lichtbruin vlekje maar ook als een grote donkere vlek. Hyperpigmentatie kan zich lokaliseren in de opperhuid, diep in de lederhuid(dermis) of een combinatie van beide.

 

Een effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen is de IPL-behandeling. IPL werkt met lichtflitsen. De lichtflitsen absorberen de ophoping van pigmentkorrels die de pigmentvlek veroorzaken. Zo verpulvert het melanine, het pigment, dat in de pigmentcel aanwezig is. Het pigment wordt naar de bovenste huidlaag getrokken waar een flinterdun korstje ontstaat, dat na een paar dagen eraf zal vallen. Na 1 tot 3 behandelingen zijn de vlekken verdwenen en heb je weer een egale huid.

Tatoeage verwijderen

Wil je snel en veilig je tatoeage laten verwijderen? Heb je het gevoel dat jouw tatoeage niet meer bij je past? In dat geval kan een tatoeage je echt in de weg zitten. Gelukkig is het mogelijk om tatoeages te verwijderen op een veilige en effective manier. Met onze geavanceerde laserbehandeling kunnen we een tatoeage verwijderen zonder de omliggende huid te beschadigen. Alle behandelingen worden bovendien uitgevoerd door medisch geschoolde huidtherapeuten. Helaas kunnen we geen gekleurde tatoeages verwijderen. 

Litteken laserbehandeling

Het hebben van een litteken is voor veel mensen onprettig. Soms is het een herinnering aan een vervelende gebeurtenis. Maar daarnaast wordt een litteken van als cosmetisch storend ervaren. 

Er zijn verschillende soorten littekens die met laser behandeld kunnen worden. 

Ouderdomsvlekken laserbehandeling

Een ouderdomsvlek (lentigo seniles) is een veel voorkomende gepigmenteerde huidafwijking. Deze goedaardige vlekken ontstaan met name op huiddelen die regelmatig aan het zonlicht zijn blootgesteld zoals het gelaat, decolleté en handen. De grootte van de vlek varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters. Het aantal vlekken kan in de loop van de tijd toenemen.

Vooral mensen met een lichte huidskleur die in het verleden veel aan zonlicht zijn blootgesteld hebben een verhoogd risico op het krijgen van deze pigmentvlekken.

Contact opnemen? 

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, het maken van een afspraak of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.

Contactformulier